Apolitični

Milan i Ivanka ponos su Imotske krajine, dali su krv stotinjak puta

– Bračni par Milan (67) i Ivanka (65) Šabić iz istoimenog zaseoka polako se približavaju svome zlatnom piru, 50-oj obljetnici skladnoga braka. Rano su se upoznali, rano se zaljubili, rano stali prid oltar, odgojili četvero djece, imaju osmero unučadi, lijepi dom za stanovanje i pregršt zadovoljstva. Dakako, odmah vas zadovoljstvo asocira na sve ovo prethodno spomenuto. Jest to je to, ali Milan i Ivanka još su nečim itekako zadovoljni, imaju ispunjenu nutrinu, dušu.

NEMA TOG NOVCA…

A znadete li čime!? Ne novcem, ne s nekim nekretninama, ne nekim skupocjenim stvarima. A to je da su njih dvoje, otkako su u skladnom braku, do sada svoju vlastitu krv darivali oko stotinjak puta. I kada su prije nekoliko dana na prigodnoj svečanosti u Gradskom Crvenom križu u Imotskom dobili i priznanja i odlikovanja – Milan za pedeset i Ivanka za 35 davanja svoje krvi – eto, kažu nam, bili su najsritniji i nikakav Božićni ili Novogodišnji dar im to nije mogao zamijeniti.

E, pitat ćete se pa pedeset i trideset i pet je osamdeset i pet, a oni govore o stotinjak davanja. No, objasnili su nam, kada smo ih posjetili u njihovoj obiteljskoj kući u Zmijavcima da sve štima u tim brojkama, ali da je administracija zakazala u pisanju kada su se u njihove knjižice dragovoljnih davatelja krvi unosili podaci. No, to u krajnjoj liniji nije ni bitno, bitno je ono što smo čuli od ovoga bračnoga para koji sebe uveseljava darujući drugima vlastitu krv.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Braco Ćosić