Apolitični

Mikrodoziranje: Probali smo čarobne gljive da ne trebate vi…

Mikrodoziranje psihodelicima, kažu, poboljšava koncentraciju, diže voljni moment te čini čovjeka u svakom slučaju malo boljim – u svemu. Da bismo to postigli, potrebno je pojesti samo malu količinu čarobnih gljiva. Takve priče činile su se nevjerojatnima pa je trebalo odraditi kuru na psihodelicima i iz prve ruke provjeriti tvrdnje proizvođača da s pomoću ludih gljiva doista raste produktivnost

Posljednjih nekoliko godina psihodelične supstancije ponovno zauzimaju svoje zakonito mjesto u svijetu medicine i psihoterapije, koje su naprasno izgubile sredinom 20. stoljeća. Konvencija o psihotropnim tvarima Ujedinjenih naroda zabranila ih je 1971., nakon što ih kultura 60-ih (čitaj hipiji) prihvatila kao način promjene svijesti i otpora establišmentu.

No danas, nakon godina zanemarivanja i potiskivanja, sve češće možemo vidjeti razna znanstvena istraživanja koja govore o koristima upotrebe psihoaktivnih supstancija u borbi protiv mnogih stanja, poput depresije, PTSP-a, tjeskobe i slično, ali i da pridonose nekim osjećajima i stanjima poput kreativnosti, sreće i produktivnosti.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay