Apolitični

Mihaela Erceg: „Ne znam vam ja ništa”

„Ne znam vam ja ništa” naziv je prve samostalne izložbe Mihaele Erceg koja će se svoje crteže, ilustracije i stripove predstaviti 20. rujna, s početkom u 19 sati u Klubu Zona u Splitu, a njeni će se autorski radovi u prostoru na Šperunu moći razgledati do 4. listopada.

Nakon završenog gimnazijskog programa Mihaela je u Zagrebu, pri Akademiji likovnih umjetnosti, upisala Odsjek za animirani film i nove medije, a javnosti se prvi put predstavila nakon što je u travnju ove godine privukla veliku medijsku pozornost angažmanom za prestižnu sportsku marku Reebok. Mihaela je također i jedna od dobitnica priznanja Splitski pupoljak u 2016. godini. Iako još novo lice u svijetu umjetnosti i animacije, Mihaela kao slobodna umjetnica već sada surađuje s brojnim domaćim i stranim naručiteljima za izglede omota knjiga, naslovnica, plakata, reklama i ilustracija te je također sudjelovala i prezentirala se široj publici na nekoliko skupnih izložbi.

Mihaela je dugogodišnji član Kluba Zona unutar kojeg redovito sudjeluje na radionici stripa te 24-satnom crtanju stripa koji se već godinama održava unutar programa Kluba Zona. S obzirom na Mihaelinu godišnju povezanost s Klubom Zona, ne iznenađuje da će svoje prvo samostalno predstavljanje široj publici organizirati upravo u prostorima Zone.

Izložba u Klubu Zonu bit će spektar radova Mihaele Erceg nastalih u različitim uvjetima te različitih tematika. Naime, mlada umjetnica svoju umjetnost stvara neovisno o vremenu i prostoru, pa je tako i većina njenih radova nastala na nekonvencionalnim prostorima poput kafića i vanjskih prostora. Svoje radove Mihaela Erceg objavljuje i na svom Facebook profilu pod pseudonimom Aristotel.

Svi zainteresirani za rad Mihaele Erceg te njenu izložbu „Ne znam vam ja ništa” u sklopu koje će mlada umjetnica predstaviti svoje crteže, ilustracije i stripove pozvani su u Klub Zona gdje će u sljedećih dvadesetak dana moći dobiti uvid o umjetničkom svijetu mlade svestrane umjetnice.