Apolitični

Midjourney je predstavio novu, „obrnutu AI-naredbu“: generator slike u tekst

Tek smo se započeli igrati i ozbiljnije koristiti inovativni AI-sustav koji izrađuje slike na temelju tekstualnog opisa, a Midjourney, jedan od pionira te tehnologije, već uvodi novu „igračku“: generiranje tekstualnog opisa iz ponuđenih slika

Midjourney je upravo objavio novu naredbu „/describe“ koja korisnicima omogućuje da ovu moćnu platformu umjetne inteligencije iskoriste za obrtanje dosadašnje funkcije stvaranja slika iz tekstualnog opisa: uz „/describe“ Midjourney će izraditi tekstualni opis slike koju mu korisnik uploada.

Drag-and-drop slike u tekst

Prve reakcije onih koji su iskušali ovu inovaciju su većinom vrlo pozitivne, a u komentarima se ističe kako /describe ima velik potencijal praktične primjenjivosti. Jedan od najistaknutijih aspekata naredbe /describe jest mogućnost upotrebe u postupcima koji olakšavaju korištenje interneta osobama s oštećenjem vida, kojima navigacija webom može biti vrlo zahtjevna.

U svojoj trenutnoj iteraciji primjene naredbe /describe, Midjourney će, baš kao i u slučaju generatora teksta u sliku, stvoriti četiri različita tekstualna opisa učitane slike, a moguće je i generirati nove varijacije na temelju opisa odabranog između te četiri ponude.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr