Apolitični

Microsoft Translator – besplatni mobilni prevoditelj na 70 jezika

Microsoft Translator definitivno je jedna od popularnijih aplikacija za prevođenje na pametnim telefonima, a to uopće ne treba čuditi. Ne samo da podržava više od 70 jezika (jedan od njih je i hrvatski jezik), nego nudi i neke vrlo praktične mogućnosti, od čega je možda najzanimljivija prevođenje razgovora i to s više sudionika.

Desno od tog gumba se nalazi ikona s dvije osoba koja aktivira prevođenje aktivnog razgovora između grupe osoba, dok se ispod nalazi i gumb s ikonicom fotoaparata čim se omogućava prevođenje teksta na slici. Ako se ne namjerava koristiti prevođenje izgovorenog teksta (za što je potrebna veza s Internetom), bit će potrebno preuzeti i offline rječnik.

Tu je moguće pronaći tipične fraze koje će Microsoft Translator pročitati na glas na nekoliko jezika ili ih prevesti koristeći neke od dostupnih metoda. Primjerice, nalazite li se u Njemačkoj i želite upitati gdje se nalazi zračna luka, dovoljno je tek izabrati odgovarajuću frazu, naznačiti njemački kao odredišni jezik i tapnuti malu ikonu zvučnika. Jednostavno, praktično i – korisno.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay