Apolitični

Metoda crtanja fraktala u knjižnici Trstenik Split

Ogranak Gradske knjižnice Marka Marulića – Trstenik u Splitu ovog četvrtka, 22. rujna s početkom u 18 sati organizira Art terapiju metodom crtanja fraktala.

U vremenima kada nam je zbog užurbanog tempa života svima potreban predah i relaksacija, Gradska knjižnica Marka Marulića i voditeljica programa Željka Salamunić organiziraju radionicu unutar koje su dobrodošli svi koji žele poraditi na kvaliteti svog života, smanjiti stres, uravnotežiti emocije te jednostavno otkriti i razviti svoj kreativni potencijal. Radionica Metoda crtanja fraktala namijenjena je svima koji žele poraditi na kvaliteti svoga života, ali ujedno i otkriti kreativnost u sebi. Program započinje uvodnim predavanjem voditeljice Željke Salamunić unutar koje će se predstaviti metoda art terapije, a potom slijedi sama radionica.

Bitno je napomenuti da za sudjelovanje ne morate imati nikakav poseban umjetnički talent, već malo dobre volje i želje za vlastitim napretkom. Na radionicu su pozvani svi zainteresirani odrasli, ali i djeca koja budu u pratnji odraslih osoba.

Metoda crtanja fraktala

Metoda crtanja fraktala relativno je nova forma art terapije, a osmislila ju je ruska psihologinja Tanzilia Polujahtova. Tehnika crtanja fraktala namijenjena je u prvom redu osobama koje su doživjele neku traumu ili boluju od anksioznih poremećaja, ali i svim onima koji su voljni napredovati u kvaliteti svakodnevnog življenja.

Metodom crtanja fraktala pozitivno se utječe na oporavljanje od bolesti i drugih sličnih negativnih iskustava te se na dubljoj razini upoznavanja samoga sebe otkrivaju informacije sakrivene u podsvijesti. Tehnika crtanja fraktala i samoupoznavanja odličan je smjer za otkrivanje životnih ciljeva i želja vezanih uz postignuća i napredak.

Osim segmenta u kojem osobe bolje upoznaju sami sebe i tako napreduju, metoda crtanja fraktala budi osjećaj umjetnosti i kreativnosti u osobi, pa je njeno djelovanje samim time funkcionalno na više razina.

Gradska knjižnica Marka Marulića poziva sve zainteresirane u svoj ogranak na Trsteniku da dođu i okušaju se u tehnici crtanja fraktala koja ih može usrećiti i zabaviti na više razina.