Apolitični

Metkovčani za očuvanje mora, rijeka i jezera

Metković je grad koji se rado uključuje u akcije očuvanja i zaštite mora, rijeka i jezera, a kako je kraj svibnja pravo vrijeme za ovu tematiku i društvenu aktivnost vrijedi najaviti nekoliko informacija prilikom obilježavanja Dana hrvatskih voda, 30. svibnja, prilikom čega se organiziraju spomenute akcije na dobrobit svih nas.

Naime, Svjetska udruga za očuvanje i zaštitu mora, rijeka i jezera, u svijetu poznata kao GUWAA (Global Underwater Awareness Association), već treću godinu zaredom obilježava ekološku akciju čišćenja mora, rijeka i jezera. Spomenuti Dan hrvatskih voda 2015. nacionalna je akcija koja se istovremeno, 30. svibnja, provodi u više od 30 gradova u cijeloj Hrvatskoj i time sudjeluju u globalnom pokretu čišćenja mora, rijeka i jezera svjetskih razmjera.
Kako nam potvrđuju iz turističkih gradova i općina Dalmacije, mnoge će ekološke udruge, ronilački centri i klubovi u suradnji s gradskim upravama, lokalnim turističkim zajednicama, istovremeno čistiti dno mora i kopnenih voda.

Akcija čišćenja mora, rijeka i jezera počinje u 10 sati, a završava u 13 sati. Grad Metković se i ove godine pridružuje akciji, zajedno s Turističkom zajednicom Grada Metkovića, ronilačkim klubom Neretva i UL Sv. Ilija. Metkovčane zavrjeđuju pohvalu, ali i svi drugi u gradovima koji će akcijom čišćenja obilježiti Dan hrvatskih voda, znajući da je uistinu voda izvor života te tako doprinijeti čistoći mora i vode, ljepšem okolišu i zdravijem životu.

Više u kategoriji: Zdravlje; Život

Izvor i foto: tzmetkovic.hr

D. Šabić, mag. nov.