Apolitični

Metin Horizon Worlds napokon stiže na web i mobilne uređaje

Iako je najbolje iskustvo metaverzuma s VR uređajima, ovo je ipak prvi korak koji bi trebao popularizirati Metin virtualni svijet.

Prije nego su svi počeli pričati o umjetnoj inteligenciji, kao sljedeća velika stvar tehnološke industrije činila se virtualna stvarnost. Takvo je mišljenje posebno vladalo u tadašnjem Facebooku kojeg je Mark Zuckerberg preimenovao u Metu, kako bi označio promjenu fokusa tvrtke prema metaverzumu, odnosno virtualnoj stvarnosti. O tome koliko je to bio dobar, odnosno loš potez (barem do sada naravno) već smo više puta pisali, a jedan od načina na koji Meta želi privući osobe u svoj virtualni svijet jest i putem 3D društvene platforme Horizon Worlds.

Do sada je Horizon Worlds bio namijenjen samo korisnicima uređaja za virtualnu stvarnost Meta Quest, no od prošlog tjedna iz Mete su najavili kako će ovaj virtualni svijet postati dostupan i na webu i mobilnim uređajima. Plan za početak jest omogućiti pristup igri Super Rumble unutar Horizon Worldsa putem weba i aplikacije Meta Quest za Androide i, naknadno, za iOS. Dok unutar VR verzije Horizon Worldsa korisnici imaju pristup različitim iskustvima, putem mobilnih uređaja i weba korisnici će imati pristup samo jednoj igri, no i to je nekakav početak s kojim Zuckerbergova tvrtka želi svoj VR proizvod približiti većem broju ljudi

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Meta