Apolitični

Metin alat uz pomoć umjetne inteligencije stvara ilustracije iz skica i teksta

Make-A-Scene novi je sustav koji, korištenjem umjetne inteligencije, tumači zadatke postavljene mu prirodnim jezikom i u obliku jednostavne skice, pa iz njih stvara fotorealistične slike

Nakon što se u javnosti pojavio sustav DALL-E 2, pa je Google predstavio svoj Imagen, sada i Meta predstavlja vlastito rješenje za stvaranje vizualizacija, ilustracija i kompozitnih slika uz pomoć umjetne inteligencije.

Za slučaj da vam treba podsjetnik, DALL-E 2 nastao je na temelju sustava umjetne inteligencije OpenAI, a u stanju je izraditi ilustracije na temelju zadanog mu teksta, i to u stilu u kojem korisnik želi. Googleov Imagen, pak, također razumije zadatke zadane prirodnim jezikom i pretvara ih u fotorealistične slike. I jedan i drugi sustav nisu u potpunosti dostupni širokoj javnosti zbog bojazni oko manipulacije njime, iako DALL-E 2 polako otvara vrata široj publici (uz neka ograničenja).

Stvara scenu iz skice

Na ova dva sustava, koji su fascinirali javnost, sada se nadovezuje i Meta sa svojim novim istraživačkim AI alatom, koji nazivaju Make-A-Scene. Njihova se umjetna inteligencija u radu oslanja na ulazne informacije u obliku vizualne skice i teksta, a izlazni proizvod su joj slike, kvalitetom usporedive s onima iz OpenAI-a i Googlea. 

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr