Apolitični

Metaverzum, NFT, kriptovalute? Većina ne zna o čemu je riječ i ne želi na to trošiti novac…

Ako nikad niste čuli za metaverzum ili mislite da je to neka Facebookova izmišljotina, lažnjak, znajte da niste jedini. Naime, čak 49% američkih potrošača nije svjesno metaverzuma, prema istraživanju platforme za automatizaciju marketinga Klaviyo.

Nezainteresirana mladost

Istraživanje je otkrilo da mlađi Amerikanci zapravo uopće ne žele kupovati u metaverzumu; 65% mladih u dobi od 18 do 24 godine reklo je da ih ta opcija ni najmanje ne zanima. 

NFT i kriptovalute

NFT-ovi se često vežu uz metaverzum, no čini se da mnogi mladi Amerikanci nemaju pojma o čemu je tu zapravo riječ. Prema istraživanju, 45% mladih u dobi od 18 do 24 godine ne zna ništa o NFT-ovima, a cijeli hype zaobišao je i većinu onih koji otprilike znaju o čemu je riječ: 58% njih kaže da nikad u to ne bi uložili svoj novac. 

Isti rezultati i u Britaniji

Amerikanci nisu sami u svojoj percepciji metaverzuma. Prema studiji koju je Klaviyo početkom godine proveo u Velikoj Britaniji, novotarije zaobilaze tamošnje potrošače. Njih 58% uopće ne zna što je to, a čak 96% ljudi u dobi od 25 do 54 godine reklo je da ne bi kupovali u metaverzumu.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay