Apolitični

Metallica uživo iz Texasa

Kao jedini medij iz Europe donosimo ekskluzivan report iz Arlingtona gdje je kultna Metallica nedavno održala dva uzastopna koncerta koja su se prenosila u kina diljem svijeta

Legendarna Metallica početkom prošle zime najavila je prvi album u zadnjih sedam godina naziva „72 Seasons“ te posljedično i prateću svjetsku turneju koja je donijela poprilično zanimljiv koncept – svako gostovanje u pojedinom gradu podrazumijeva dva koncerta, od kojih niti jedan neće biti repriza prethodnog, već će se setlista formirati posebno za svaki datum. U aktualnoj klimi u kojoj niz velikih imena rasprodaju i po tri stadionska koncerta uzastopno u istom gradu, a koji najčešće sadrže identične setliste, ovakav pristup predstavlja pravo osvježenje.

Nakon što je u travnju prilikom izlaska novog albuma ploča predstavljena i u nizu kina, uključujući i zagrebačke multiplekse, istom prilikom je objavljeno da će američki dio ljetne turneje biti specifičan po gostovanju u teksaškom Arlingtonu, konkretnije konglomeraciji gradova Dallas i Forth Worth.

Naime, za navedeno gostovanje bilo je predviđeno streamanje oba koncerta u kina diljem svijeta, što je isto tako još jednom podrazumijevalo i zagrebačka kina. Spletom okolnosti, imali smo tu čast da obavimo vizitu upravo na gore navedenim nastupima i to na oba dva uzastopna koncerta (petak – 18.08. i nedjelju – 20.08.).

Oba koncerta obilježio je uz neizostavno predstavljanje novog albuma uz prateći presjek niza kultnih pjesama nastalih od osamdesetih godina prošlog stoljeća do danas. Po 16 komada svakog dana garantiralo je dva sata pravog nepatvorenog metal i rock spektakla, dok je produkcijska šema na gigantskim stadionima uz šest izdvojenih ogromnih LED tornjeva i najzahtjevnije ostavljala bez daha.

Iduće ljeto ponovno slijedi repriza ovogodišnje šeme po kojoj prvo bivaju pokriveni europski, a zatim američki gradovi i njihovi stadioni. München, Helsinki, Kopenhagen, Varšava i Madrid su sljedeći na redu i svima toplo preporučujemo da u eri dominacije pop glazbe nikako ne izostave baciti oko na vizionarske turneje kakvu su u mogućnosti isporučiti samo ovi kultni teškaši. 

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com

Foto: Srečko Zajec, CroModa