Apolitični

Messijev ples: Argentina je postala prvak svijeta

Finale za pamćenje, možda i najspektakularnije, najluđe u povijesti na koncu je poslije rijetko viđene drame i na koncu raspucavanja udarcima s bijele točke pripalo Argentini. U obračunu dvije velike momčadi i dva nogometna svemirca iz katarskog PSG-ja Lionela Messija i Kyliana Mbappea više sreće i koncentracije imali su Argentinci i slavili su u ljepotici.

Kakva drama je to bila u finalu u kojem je sve prštalo od poteza i preokreta. Činilo se kako će na Messijev pogon i uz veliku ulogu još jednog veterana Angela Di Marije Argentina poslije vodstva 2:0 do prvog naslova poslije 36 godina.

I iako ih nije bilo gotovo nigdje u većem dijelu susreta, u završnici su Francuzi u samo dvije minute preokrenuli rezultat na Mbappov pogon. U razmaku od samo 97 sekundi zabio je dva gola, prvo s bijele točke, pa potom golčinu iz igre.

Onda je opet na scenu stupio Messi golom u 109. minuti i činilo se da je konačno Francuska slomljena.

No, nije se s time složio i njegov klupski kolega Mbappe.

Drugi penal za Francusku u 117. minuti pretvorio je u novo izjednačenje.

Rulet penala kidao je živce, ali više Francuzima jer Coman i Tcouameni nisu zabili. A onda je Montiel donio veliko slavlje Argentini.

Čak se i prije ovog SP-a u Katru počelo nagađati kako će se Leo Messi, ako ode do kraja, oprostiti od reprezentacije Argentine. Jer sad je napokon osvojio sve…

Pa što je odlučio? Otkrio je to Messi u prvoj izjavi nakon finala i osvajanja naslova svjetskog prvaka.

‘Ne, neću se oprostiti od reprezentacije. Želim kao prvak svijeta nastaviti igrati u dresu Argentine’, kazao je Messi nakon čega su milijuni Argentinaca napokon mogli odahnuti.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay