Apolitični

Merlinov teatar izvest će zaljubljenog Molièreovog Škrtca u subotu u Podstrani

Antologijski Molièreov klasik „Škrtac” izvest će glumački ansambl zagrebačkog kazališta Merlin 25. srpnja u Podstrani na ljetnoj pozornici u Svetom Martinu, u sklopu Podstranskog kulturnog ljeta s početkom u 21 sat.

Najizvođeniji klasik Jean Baptistea Poquelina Molièrea u izdanju čarobnjakovog kazališta iz metropole prilagođen je mlađoj publici, a posebna pažnja u izvedbi Molièreove komedije, koja je često igrana na kazališnim daskama brojnih teatara, posvećena je dijelovima koji pričaju o ljubavi.

Dakle, riječ je o sasvim novom izdanju predstave u kojem je iznad škrtosti u prvi plan gurnuta ljubav i njena moć. Uz tu posebnost bitno je istaknuti da je u odnosu na već viđen rukopis djela u izvedbi kazališta Merlin dodatno naglašeno rasipništvo i poruga sporednih likova.

Naslovnu ulogu tumačit će Ivan Horvat, dok će za sporedne uloge biti zadužena glumica Gordana Šimić u ulozi Elise, redateljica predstave je Ana Merlin i igra ulogu Frosine, a Ivan Bošnjak će tumačiti četiri uloge: Cleantea, Valerea, La Flechea i sudskog istražitelja.

Raskošni kostimi i minimalistička scenografija dočarat će ozračje kako ga je Molière opisao u djelu. Svaka scena prilagođena je svim uzrastima budući da je ljubav junaka komedije prema novcu manje izražena u odnosu na original, te sve završava sretno: dvostrukim vjenčanjem.

Kazalište Merlin Škrtca će izvesti:
– 26. srpnja u Novaljskom trijatru u Novalji s početkom u 21 sat,
– 3. kolovoza u Kaštel Benkoviću u Benkovcu s početkom u 21 sat,
– 6. kolovoza u Ljetnom kinu u Sutivanu s početkom u 21 sat,
– 7. kolovoza u Teatrinu Dva ferala u Bolu s početkom u 21 sat,
– 8. kolovoza na ljetnoj pozornici u Imotskom s početkom u 21 sat.

Više u kategoriji: kultura
Jelena Perko, mag. oec.