Apolitični

“Merkel sluša znanstvenike. Oni traže totalno zatvaranje Njemačke jedan mjesec”

Opisujući što se događa u Njemačkoj, kako među vladajućim strukturama, tako i među znanstvenicima, reporter Deutsche Wellea Srećko Matić istaknuo je da je i Angela Merkel znanstvenica, da je doktorirala fiziku i da potječe iz obitelji znanstvenika.

“Angela Merkel, ako se može generalno reći, sluša znanstvenike, sluša znanstvene argumente”, kazao je Matić.

Objasnio je da u Njemačkoj na snazi i nije pravi lockdown, da je riječ o obustavi sportskih, ugostiteljskih i kulturnih događanja:

“Znanstvenici jednostavno kažu da je situacija prilično zabrinjavajuća, koriste rječnik dosta dramatičan za znanstvene krugove i upozoravaju da u ovakvom stanju može pomoći jedino totalna redukcija kontakata, praktično jednomjesečno mirovanje javnog života.”

Tako je sve izvjesnije da bi nastava u Njemačkoj trebala završiti 14. prosinca, da bi nastavila tek 10. siječnja, da bi se zabranile mise, čak i na otvorenom, uza sve ostale mjere, da bi se uveo rad od kuće…

“Sve je više zagovornika te teze. Podržava ih i kancelarka, a iz pokrajina stižu pozitivni signali”, rekao je Matić i podsjetio da je nedavno kancelar Bavarske već proglasio stanje katastrofe, a apsolutno nije jedini regionalni premijer koji se jasno opredijelio za totalni lockdown.

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay