Apolitični

Merkel se čula s Putinom zbog ruskog cjepiva, otvorila vrata i kineskom

Vlada Angele Merkel je na udaru kritika zbog sporosti kampanje cijepljenja, u odnosu na zemlje poput Velike Britanije ili SAD-a

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u utorak da je sklona korištenju ruskog cjepiva protiv covida-19 u Europi, nakon pozitivnih znanstvenih rezultata o njegovoj učinkovitosti.

“Bit će dobrodošla sva cjepiva koje odobri EMA (Europska agencija za lijekove), upravo sam o tome razgovarala s ruskim predsjednikom” Vladimirom Putinom, rekla je kancelarka na državnoj televiziji ARD i pozdravila “dobre znanstvene podatke objavljene u utorak o ruskom cjepivu Sputnjik V.

Cjepivo Sputnjik V, u vezi s kojim je Rusija bila optužena da nije dovoljno transparentna, djelotvorno je 91,6 posto protiv simptomatskih oblika covida-19, pokazuju rezultati koji su u utorak objavljeni u medicinskom časopisu The Lancet, a potvrdili su ih neovisni stručnjaci.

Njemačka kancelarka je također otvorila vrata kineskom cjepivu i naglasila da zemlja poput “Srbije cijepi brže” od ostatka Europe “s kineskim cjepivom”.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay