Apolitični

Međužupanijski stručni skup za učitelje razredne nastave u OŠ Sućidar

Međužupanijski stručni skup za učitelje razredne nastave u OŠ Sućidar

U Osnovnoj školi Sućidar u Splitu održan je Međužupanijski stručni skup za učitelje razredne nastave Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije na kojem je prisustvovalo stotinjak sudionika.

Skup je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje, a otvorila ga je i vodila dr. sc. Ines Blažević, viša savjetnica za razrednu nastavu. Prvo uvodno stručno predavanje pod nazivom Stručno-metodička priprema za polaganje stručnoga ispita je održala dr. sc. Ines Blažević koje će svakako biti od velike pomoći učiteljima pripravnicima koje su tek na početku svojega odgojno-obrazovnoga rada.

Uslijedio je niz predavanja mr. sc. Vlade Draguna, ravnatelja OŠ Sućidar u Splitu i ujedno člana Ispitnoga povjerenstva za polaganje stručnih ispita: Uvođenje pripravnika u odgojno-obrazovni rad, Usmeni dio stručnoga ispita i Odgojno-obrazovna komunikacija u nastavi s posebno zanimljivim izlaganjem na temu Pisana komunikacija u školi kao jedne od krucijalnih u današnjem odgojno-obrazovnom sustavu.

Veliki doprinos današnjem skupu je stručno izlaganje Dragane Mamić, prof. biologije i kemije i učiteljice mentorice u OŠ Sućidar Praktični rad pri polaganju stručnoga ispita kao i izlaganje Pisani rad pri polaganju stručnoga ispita Marije Vučković, prof. hrvatskoga jezika u OŠ Sućidar. Obje profesorice su članice Ispitnoga povjerenstva za polaganje stručnih ispita te su s toga aspekta bile od velike pomoći svojim korisnim savjetima svim sudionicima skupa.