Apolitični

Međunarodni festival turističkog filma

Svjetski festival turističkog filma sastoji se od niza zanimljivih i atraktivnih prikazivanja, promocija, priredbi koje su tijekom proteklih godina izgradile čvrstu poziciju kao važan kulturološki, turistički, film-festivalski te poslovno-turistički događaj u putničkoj industriji novih tržišta, posebice ovog dijela Europe. Održavaju se u već ustaljenom terminu, ove godine 11. – 14. studenog 2015. u solinskom hotelu President.
U domeni turizma, turističkog filma, putovanja, turističkog novinstva, zaštite okoliša, ekologije i održivog razvoja sve više postaju respektabilni faktor međunarodnog filmsko festivalskog i turističko-putničkog prometa. Svojim ugledom i organizacijom te vrlo bogatim i kreativnim pratećim sadržajima aktivno pridonose i bržem rastu putničkih tržišta na svijetu. Tako se očekuje sudjelovanje 50-ak zemalja s preko 160 turističkih, putopisnih, dokumentarnih, ekoloških filmova.

Natječu se za jednu od festivalskih nagrada, posebnu nagradu „najbolji cvjetni film Europe” i Grand Prix Festivala, kao i za još neke vrijedne turističko filmske nagrade. I ovaj turističko-filmski događaj promotivno doprinosi vrijednosti najmlađeg grada u Hrvatskoj, ali turistički svijetu pokazuje prirodne ljepote i atrakcije Dalmacije i Lijepe Naše. Svakako u vrijeme festivala posjetite Solin i hotel President te upoznajte čari turističkih zemalja svijeta.
Više u kategoriji: Turizam; Kultura
Izvor i foto: solin-info.com
D. Šabić, mag. nov.