Apolitični

Međunarodni festival komorne glazbe u Splitu od 30. kolovoza do 9. rujna

Deveti MAGfestival – međunarodni festival komorne glazbe i ove će se godine od 30. kolovoza do 9. rujna već tradicionalno održati u jedinstvenom prostoru Gotičke dvorane Muzeja grada Splita u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG) i Muzeja grada Splita. Umjetnički voditelji festivala su Josip Dragnić i Jaroslav Sadovyy.

Ovogodišnji glazbeni program donosi pet koncertnih večeri na kojima će nastupiti renomirani komorni sastavi iz zemlje i inozemstva, komorni sastavi koji tek traže svoju afirmaciju, ali i mladi glazbenici koji će po prvi puta dobiti priliku da se predstave na velikoj sceni.

Otvorenje festivala održat će se u četvrtak 30.08. 2018. godine s početkom u 20.00 sati, u Svečanoj dvorani Papalićeve palače Muzeja grada Splita.

Cijene ulaznica su 40 kn za pojedinačni koncert te 120 kn za sve koncerte. Karte se mogu rezervirati i kupiti na recepciji Muzeja grada Splita, kontakt telefon 021/ 360 – 171.

Kako bi posjetiteljima koncerata priuštili poseban doživljaj uz kupljenu ulaznicu posjetitelji imaju slobodan ulaz u Muzej grada Splita i Galeriju Emanuel Vidović tijekom trajanja festivala.

Cijeli članak možete pročitati na: culturenet.hr

Foto: Shutterstock