Apolitični

Međunarodni festival folklora od nedjelje u Karlovcu

Sedmodnevni 22. međunarodni festival folklora (MFF) počinje u nedjelju u Karlovcu, a na današnjoj konferenciji za novinare u Aquatici, osim domaćih folkloraša, najavljeno je gostovanje folklornih skupina iz Kine, Ukrajine, Meksika, Južne Koreje, Bjelokosne obale te tihoocenskog otoka Guama.

Potpredsjednica festivala i tajnica Međunarodnog vijeća organizacija folklornih festivala u sklopu UNESCO-a Hrvatske Kristina Medarić istaknula je da je Ministarstvo kulture odabralo karlovački MFF za partnera u provedbi Hrvatsko-kineske godine kulture i turizma te će ansambl pekinške Plesne akademije predstaviti folklor sedam etničkih skupina iz Kine.

Sve će skupine nastupiti zajedno samo na otvorenju u nedjelju na igralištu “Šanac” u Karlovcu. Folkloraši iz ukrajinskoga grada Lutska, Mexico Cityja, južnokorejskoga grada Hwaseonga, grada Meriza s tihooceanskog otoka Guama (SAD), Abidžana (Bjelokosna Obala) i Pekinga te Folklorni ansambl “Matija Gubec” iz Karlovca predstavit će tradiciju svojega kraja. Ostale dane, osim u Karlovcu, skupine će imati koncerte u raznim kombinacijama u Samoboru, Ozlju, Dugoj Resi i Ogulinu.

Cijeli članak možete pročitati na: narod.hr

Image by masbet christianto from Pixabay