Apolitični

Međunarodni dan muzeja 2017.: radionice “Neću politiku u svoju butigu!”, izložba “Spomenici kojih nema , nepoželjne krhotine prošlosti”

Međunarodni dan muzeja 2017.: radionice “Neću politiku u svoju butigu!”, izložba “Spomenici kojih nema , nepoželjne krhotine prošlosti”

 

“Neću politiku u svoju butigu!” naslov je novih radionica koje će se održati u Muzeju grada Trogira. Zanimljive radionice koje je muzejska pedagoginja Goranka Tomaš osmislila u povodu Međunarodnog dana muzeja održat će se u srijedu, 17. svibnja u 16:00 sati te na sam Međunarodni dan muzeja – u četvrtak, 18. svibnja u 9:00 sati. U povodu Međunarodnog dana muzeja radionice su BESPLATNE, potrebno je samo prijaviti se na e-mail gogtomas@gmail.com, broj mobitela 099 6707 159 ili telefona 881 406 (birati 6).

Više informacija nalazi se na: http://muzejgradatrogira.blogspot.hr/2017/05/radionice-necu-politiku-u-svoju-butigu.html

Svake godine Međunarodni dan muzeja obilježava se 18. svibnja aktivnostima u sklopu određene teme koju predlaže ICOM, a ove godine tema je Muzeji i sporne povijesti: govoriti o neizrecivom u muzejima. Tim povodom, osim navedenih radionica, na Međunarodni dan muzeja 18. svibnja u 20:00 sati u atriju Muzeja grada Trogira otvorit će se izložba “Spomenici kojih nema – nepoželjne krhotine prošlosti”. Dolazak već možete planirati, a detalje donosimo uskoro!

Unaprijed zahvaljujemo na objavi i veselimo se Vašem dolasku!

***PODSJEĆAMO***

VEČERAS , 12. 5. 2017. u 19:30 u Galeriji Cate Dujšin Ribar prigodnim predavanjima koja će održati dr. sc. Fani Celio Cega i Radovan Slade – Šilović obilježit će se Dan povijesti. Ove je godine Dan povijesti u Muzeju grada Trogira posvećen 130-oj obljetnici pobjede narodne stranke na općinskim izborima u Trogiru i ustoličenja prvog narodnjačkog gradonačelnika. U glazbenom programu sudjelovat će Dječji zbor Župe sv. Jakova pod vodstvom Ivane Milin Pućo.

Maja Maljković