Apolitični

Međunarodna znanstvena konferencija 26. – 28. svibnja 2016.

 

Nepomireno društvo -nepomirena pamćenja (Doprinos prevladavanju nepomirenih pamćenja hrvatskog naroda ad intra/ad extra)

Međunarodna konferencija Nepomireno društvo – nepomirena pamćenja već je podnaslovom pobliže određena kao poziv na prevladavanje nepomirenih pamćenja unutar konfliktne hrvatske kulture pamćenja.
Ideja Konferencije počiva na pretpostavci da postoji izravna poveznica između sveukupnog gospodarskog, političkog, demografskog i duhovnog stanja hrvatskog društva, hrvatskog naroda u RH, BiH i dijaspori i njegove kulture pamćenja/sjećanja.

Cilj Konferencije je dovesti u pitanje sve totalitarne ideologije koje se agresivno bore za prevlast nad dušom, pamćenjem, identitetom hrvatskog naroda, za kontrolu nad društvom i državom RH. Izlazak iz tih realnih ili fantomskih matrica pokazuje se kao preduvjet prosperiteta hrvatskog društva i naroda.
Franjevački institut za kulturu mira Split poziva Vas da sudjelovanjem na ovoj Konferenciji date svoj znanstveni prilog prevladavanju nepomirenih pamćenja ad intra u hrvatskom društvu i narodu kao preduvjetu svakog prosperiteta i sudjelovanja u procesima mira i pomirenja ad extra.

Izvor i foto: FIKM(ravnatelj fra Mijo Džolan), uk.pinterest.com