Apolitični

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva: dolazimo u Dubrovnik

Edukativno i primamljivo – Mediteranski sajam 2016. Trinaesti Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održat će se na Babinom kuku (Hotel Tirena) u Dubrovniku 17. – 20. ožujka 2016. Sajam organizira agencija Dubrovnik Sun d. o. o uz suorganizatore Dubrovačko-neretvansku županiju i Grad Dubrovnik te županijsku Gospodarsku komoru, Obrtničku komoru DNŽ i TZ grada Dubrovnika. Osnovni cilj Sajma je buđenje i podizanje razine ekološke svijesti te isticanje, razvoj i promocija zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva kroz kvalitetu, plasman i marketing, a tome su usmjereni brojni zanimljivi programi, predavanja, radionice i zabavne manifestacije, koje će, uz sajamski dio i obilje slasnih domaćih proizvoda privući brojne posjetitelje. Inače, Mediteranski Sajam – Dubrovnik, kao sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, prostorno i geografski ima brojne prednosti nad ostalima, jedna od njih je i kontinentalno-mediteranski položaj koji nam daje mogućnost proizvodnje vrhunskog ljekovitog bilja i prirodne hrane.

 

Ova mediteranska strana nameće potrebu dodira s mediteranskom cjelinom, stoga od 2004. g. organiziraju ovaj sajam kao prvi Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja, potvrdili su iz organizacije.
Iako ovaj mediteranski naglasak sadrži samo dio našeg prostora, cilj nam je privući proizvođače s područja cijele Hrvatske i susjednih zemalja, što se s vremenom i ostvaruje, stoji u zaključku onih koji su pripremili ovogodišnje sajamsko druženje u gradu sv. Vlaha.
Sajamski voditelj, mr. sc. Vedran Kraljević kaže kako su zainteresirani i zato ulažu velike napore za sve aktivnosti kojima je cilj promidžba održivog razvoja i zdravog načina življenja korištenjem ekološko prihvatljivih proizvoda, a želeći pritom i afirmirati Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju upravo u tom pravcu.

Više u kategoriji: Gospodarstvo; Turizam
Izvor i foto: tzdubrovnik.hr
D. Šabić, mag. nov.