Apolitični

Mediteranski festival knjige početkom svibnja

Mediteranski festival knjige početkom svibnja

Velika dvorana Gripe, Split
ulaz slobodan

Mediteranski festival knjige ili skraćeno mfk, cjeloviti je festival knjige koji će, od 3. do 7. svibnja u velikoj dvorani Gripe u Splitu, na jednom mjestu združiti izdavače knjiga, autore i – sve ljubitelje pisane riječi.
Ulaz je slobodan, a posjetitelje tijekom 5 dana trajanja Festivala očekuje vrlo raznolik program koji će se održavati na čak 3 pozornice. Program je podijeljen na dnevni i večernji dio, a prati nekoliko programskih linija kao što su primjerice ‘Mediteranski brevijar’ ili ‘Dalmacija u mom fokusu’.
Dječji program bit će realiziran u suradnji s lokalnom zajednicom pa će tako, između ostalog, biti izveden igrokaz Nikoline Jurišić “Kikica i Donko” u suradnji s učenicima o.š. Lučac iz Splita, dok će ljubitelji stripa uživati u Gaturrovoj radionici crtanja stripa koja će se organizirati svaki dan od 11:30 do 13 sati (prijave na iris.illyrica.books@gmail.com).


Slobodan ŠNAJDER, Jurica PAVIČIĆ, Matko SRŠEN, Ivo ŽANIĆ samo su neka od imena autora koji će sudjelovati na Mediteranskom festivalu knjige, na kojem će se predstaviti i Andrej Nikolaidis (Mađarska rečenica) u sklopu međunarodnog programa Med i teran.
Osim zanimljivih panel diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova, posjetitelji će imati priliku i nabaviti knjige po promotivnim cijenama. Izbora neće manjkati s obzirom da će na Festivalu sudjelovati više od 60 nakladnika iz Hrvatske te će biti predstavljeno preko 10.000 novih naslova.
Mediteranski festival knjige organizira Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Splita te uz potporu brojnih partnera kao što su Javna ustanova Športski objekti Split, Turistička zajednica Grada Splita, Foto klub Split, Hotel Zagreb – Split, Cukarin Gripe, Slobodna Dalmacija, Jutarnji list, Europlakat, Mandis, HDS ZAMP, INA, Galeb, Barcaffè Black&Easy, CedevitaGo i Kala.
Više informacija na www.mfk.hr