Apolitični

Međimurski će Forestland biti prvi afterkorona glazbeni festival u Hrvatskoj!

Međimurski će Forestland, 17. srpnja, biti prvi afterkorona glazbeni festival u Hrvatskoj, pa time i u ovoj europskoj regiji

Odlučeno je. Međimurski će Forestland, 17. srpnja, biti prvi afterkorona glazbeni festival u Hrvatskoj, pa time i u ovoj europskoj regiji. Osim što će biti prvi, Forestland će biti i jedini glazbeni festival u 2020. godini. Nema lipanjskog Fresh Islanda na Zrću, Ultru je neisplativo raditi za nekoliko tisuća Hrvata, Tisna nema jer nema ni Francuza i Britanaca koje promotori ciljano dovode na obalu.


Međimurje takvih problema nema. Iako su si voljeli tepati kao “malo Zrće” ili “kontinentalna Ultra”, sretna je činjenica za organizatore da su fanovi festivala u regiji krajnjeg sjevera Hrvatske, uglavnom mladi Hrvati, Slovenci i Austrijanci. Bude tu i šačica Mađara, sve u svemu, uglavnom partijaneri u krugu od 200-tinjak kilometara. Ova se populacija uklapa u epidemiološki poželjnu.

Osim toga, doći mogu na najsigurniji način, automobilom. Nemaju potrebu letjeti. Nije ni skupo, a netom nakon pandemije, u financijskom grču, rijetki su skloni trošiti veći novac na zabavu. Dok se opet ne opuste. U međuvremenu će partijaneri u međimursku šumu u Malom Mihaljevcu.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay