Apolitični

Matija Dedić Jazz.hr Quintet sa zvjezdanom postavom 9. studenog u ZKM-u

Nakon slavljeničkog 30. festivala Jazz.hr/jesen koji se od 14. do 17. listopada održao u zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, Jazz.hr otvara novu koncertnu sezonu

koprodukciji s Mađarskim kulturnim institutom, 3. studenog će u Centru za kulturu Histrionski dom nastupiti Hot Jazz Band iz Budimpešte u sklopu koncerta pod nazivom “Wonderful World”, dok će 9. studenog u Zagrebačkom kazalištu mladih nastupiti sjajni Matija Dedić Jazz.hr Quintet, u kojem uz Matiju sviraju vrhunski hrvatski jazzisti.

Hot Jazz Band, koji ove godine slavi 35 godina postojanja, predstavnik je prekrasnog glazbenog svijeta koji nazivamo velika era jazza. Popularna glazba 20-ih, 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća i rani jazz zaživjeli su u njihovoj interpretaciji, a na repertoaru se mogu naći pored svjetskih hitova i neke mađarske skladbe iz istog razdoblja. Ovaj najuspješniji mađarski jazz sastav pobjednik je na četiri međunarodna i dva natjecanja u domovini, a šest puta su pozvani na najveći svjetski tradicionalni jazz festival koji se održava u Sacramentu. Za ulaznice za ovaj koncert publika se može javiti Mađarskom kulturnom institutu.  

Koncertom na Jazz.hr-u podsjetit će na početak svoje karijere i djelovanje u Boilers Quartetu, te suradnju sa saksofonistom Sašom Nestorovićem kojeg je pozvao kao gosta. Osim Dedića i Nestorovića, Jazz.hr Quintet čine i drugi poznati hrvatski jazz glazbenici – bubnjar Kruno Levačić, kontrabasist Zvonimir Šestak te trubač Davor Križić.

Svi koji uz poštivanje epidemioloških mjera žele uživo doživjeti ovaj koncert, ulaznice mogu kupiti u sustavu Entrio.hr po cijeni od 60 kn. Koncert će biti dostupan i putem live-streama za publiku koja ga želi pratiti iz vlastitog doma.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay