Apolitični

Mateja Lisak: ‘Kod nas me nitko nije htio objaviti, pa poeziju izdajem na Amazonu…

Mateja Lisak sama piše, lektorira i grafički uređuje svoje e-knjige i objavljuje ih na Amazonu i Barnes&Nobleu

– Sve što želiš, moraš i trebaš napraviti. Ne slušaj one koji ti kažu da ti to ne možeš. Nemoj tražiti dopuštenje. Ako želiš objaviti knjigu, možeš. Samo se treba potruditi – sasvim je uvjerena Zagrepčanka Mateja Lisak (22), mlada autorica serijala “The Erotic Exorcism” koji se prodaje na digitalnim platformama Amazon i Barnes&Noble.

Mateja je svoju prvu knjigu namjeravala objaviti u Hrvatskoj na materinjskom jeziku, no njen pokušaj nije urodio plodom jer je proces objavljivanja za nju bio suviše dugotrajan, a došlo je i do kreativnih nesuglasica sa izdavačem, pa je mlada autorica odlučila uzeti karijeru u svoje ruke te je napravila zaokret i izabrala drugačiji put.

Osim na Amazonovom Kindleu, navedeni serijal knjiga poezije dostupan je i preko kanadskog Koboa te Nooka, e-čitača renomirane američke online knjižare Barnes & Noble. Spisateljica se nada da će njena djela uskoro biti i u ponudi Scribda kojeg čitatelji smatraju „Netflixom za knjige“.

Iako od svoje književnosti zasad ne može živjeti pa zarađuje i pisanjem članaka i eseja, svoju spisateljsku karijeru shvaća ozbiljno i stavlja je na prvo mjesto.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Kristian Gradecki