Apolitični

Mastercard predstavlja novi AI video u kojem Lionel Messi razgovara sa mlađim sobom!

Kako bi obilježila svoju dugogodišnju saradnju sa UEFA Ligom šampiona, kompanija Mastercard predstavila je novi video u kome glavnu ulogu ima Lionel Messi, globalni brend ambasador ove kompanije.

Video, koji je prvi predstavio sam Mesi na svom Instagram profilu, emituje se na različitim tržištima širom svijeta, uključujući i Evropu.

U ovom emotivnom snimku, nastalom korištenjem vještačke inteligencije, Mesi, vrhunski fudbaler i četvorostruki osvajač UEFA Lige šampiona, prisjeća se svoje prošlosti dok istražuje značajan uticaj koji fudbal i dalje ima na njegov život, time podsjećajući i sve nas na strast koju dijelimo prema ovom  inspirativnom i osnažujućem sportu.

„Volio bih da sam imao priliku u stvarnom životu razgovarati sa mlađim sobom, da mu ulijem samopouzdanje i dam do znanja da će se njegov naporan rad i odricanje isplatiti, i da mu kažem da još uvek igra igru koju voli,“ izjavio je Lionel Messi.

Inovacije u marketingu

Oživljavanje mladog Lionela Mesija bio je jedan od najvećih izazova u pravljenju ovog videa. Tim koji stoji iza produkcije koristio je novu VFX (vizualni efekti) metodu pod nazivom neuralni rendering (Neural Rendering). Umesto tradicionalnog pristupa u korišćenju kompjuterske grafike, finalna digitalna slika (Synthetic Render) je dobijena korišćenjem veštačke inteligencije (AI).

Cijeli članak možete pročitati na: media-marketing.com

Foto: Screenshot