Apolitični

Mastercard će uvesti podršku za kriptovalute

Tijekom ove godine kartičarska će kuća na svojoj platnoj mreži izravno podržavati plaćanja u nekoliko kriptovaluta, i to onih koje će jamčiti zaštitu privatnosti i sigurnosti korisnika, stabilnost i legalnost

Posljednji val porasta popularnosti kriptovaluta, a samim time i cijene bitcoina te ostalih altcoina, prouzročeni su većinom sve većom potražnjom za ovim oblikom imovine koja dolazi od strane institucionalnih investitora. Za kriptovalute se potom počeo interesirati i PayPal, najavivši da će uvesti podršku za plaćanje njima. Nedavno su iz Tesle objavili kako su već kupili bitcoina u vrijednosti 1,5 milijardi dolara, a sada se u priču uključuje i jedna od najvećih svjetskih kartičarskih kuća, Mastercard.

Njihov je izvršni potpredsjednik za digitalnu imovinu i blockchain, Raj Dhamodharan, na kompanijskom blogu napisao kako će Mastercard već ove godine uvesti podršku za plaćanje kriptovalutama. Jedan od razloga za ovakvu odluku jest činjenica da su u toj kući primijetili da je u protekloj godini sve više transakcija na njihovom platnom sustavu vezano uz kupovinu kriptovaluta, te da su sve popularnije njihove “kripto kartice” lansirane prošloga srpnja.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay