Apolitični

Marulićevi dani od 19. do 26. listopada

Trideseti Marulićevi dani, koji se zbog pandemije koronavirusa nisu održali u tradicionalnom terminu krajem travnja, održat će se u Splitu od 19. do 26. listopada, a na jubilarnom izdanju festivala prikazat će se 12 predstava, izvijestili su iz Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.

Na jubilarnom izdanju festivala hrvatske drame, koji se od 1991. odvija u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta Split, bit će prikazano 12 predstava u produkciji hrvatskih te po jednog kazališta iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Mađarske po izboru Gordane Ostović, izbornice ovogodišnjih Marulićevih dana.

Za sudjelovanje na festivalu bilo je prijavljeno 48 predstava koje su, po riječima izbornice, pokazale da hrvatsko glumište, tekstovi i autorski projekti itekako odgovaraju na pitanja vremena u kojem živimo bilo da je riječ o suvremenim dramama ili čitanjima klasika.

“Izdvojila sam one predstave koje su se istaknule aktualnošću teme, redateljskim i dramaturškim pristupom te vrsnim glumačkim interpretacijama, a neke od njih već su dobile i prijašnju potvrdu u Nagradama hrvatskog glumišta ili Nagradi Marin Držić za najbolji dramski tekst”, istaknula je Ostović.

Cijeli članak možete pročitati na: glasistre.hr

Foto: Pixabay