Apolitični

Marljivi kukci u prirodoslovnom muzeju Metković

Prirodoslovni muzej Metković priređuje zanimljivo i korisno predavanje i radionice naziva „Hotel za kukce u sretnom muzejskom vrtu” koje će se održati u subotu, 3. listopada, s početkom u 11 i u 13 sati. Svrha radionice je razvijati ekološku osviještenost djece, popularizirati zaštitu prirode, educirati djecu o važnosti korisnih kukaca i očuvanju biološke raznolikosti, a istovremeno se svladavaju tehničke vještine.
Korisni kukci su prirodna zaštita svakog vrta i indikator prirodne ravnoteže okoline. Pomažu u očuvanju bio raznolikosti prostora, prirodni su oprašivači, povećavaju prinose i suzbijaju nametnike, potvrđuju stručnjaci, te dodaju kako sve više kukaca pronalazi sigurno utočište u gradskom okruženju nezagađenom štetnim pesticidima i umjetnim gnojivom te su stoga ovakve nastambe „hoteli za kukce” dobrodošla skloništa za prezimljavanje.
U dogovoru sa stručnim djelatnicima Uprave za zaštitu prirode Dubrovačko-neretvanske županije predviđeno je edukativno predavanje iz područja ekologije i zaštite korisnih kukaca, a zatim će se izrađivati male kuće za kukce koje polaznici mogu postaviti u svojim vrtovima, školskim parkovima, a u vrtu ispred zgrade Vage postavit će se veliki hotel.
Svakako, vrlo zanimljivo predavanje koje vrijedi posjetiti i to s našim najmlađima.
Više u kategoriji: Obrazovanje
Izvor i foto: metkovic.hr
D. Šabić, mag. nov.