Apolitični

Marko Polo Fest, zove na Korčulu

Međunarodni Marko Polo Fest, festival pisme i vina, tradicionalan je hrvatski festival nastao u čast 700. godišnjice povratka čuvenog putnika, putopisca, trgovca, istraživača Dalekog istoka i diplomata na dvoru Kublai Khana, Korčulanina Marka Pola.

Velika zainteresiranost kako Hrvatske, tako i svjetske javnosti za ovaj projekt stvoren s puno entuzijazma i odvažnosti, otvara put k I. međunarodnom Marko Polo Festu, festivalu pisme i vina Korčula 1996. U dvadeset godina svog postojanja, ostavlja za sobom dah dalmatinskog, hrvatskog, sredozemnog i međunarodnog okruženja, otvorene ruke i mogućnost svim ljudima dobre volje da najbolji uradak ponesu korčulanski vjetrovi diljem svijeta.

 

Dođite i uvjerite se u neizmjeran sklad prirodnih ljepota korčulanskog raja. Čekaju vas biserni otoci, djevičanske plaže, prekrasne uvale, vinogradi, maslinici, gusta borova šuma, pisma i vino, sunce i more… Dana 17. i 18. srpnja na ljetnoj pozornici grada Korčule etablirani pjevači, umjetnici i glazbenici nastupit će na ovogodišnjem jubilarnom dvadesetom festivalskom izdanju, koji je natjecateljskog karaktera, a ponajbolji će biti zasluženo nagrađeni od direkcije festivala.

Mnogima je uistinu ugodna prilika zapjevati, ali i provesti lijepe trenutke obilazeći kulturnu i povijesnu ljepotu grada Korčule.
Kako Korčula u jeku turističke sezone obiluje domaćim i stranim gostima, nije ni čudo što se u publici mogu čuti raznovrsni jezici koji na poseban način upotpunjuju ovo festivalsko druženje u kojem pjesma, vino i promocija hrvatske otočke ljepote izbiva u prvi plan.

Više u kategoriji: Glazba

Foto: marcopolofest.hr

D. Šabić, mag. nov.