Apolitični

Mario Mandarić: tajlandska priča je izazov života

Mladi Omišanin putujući svijetom  niže uspjehe u gastronomiji i kuhanju. Nema stajanja, kaže Mario, a svjetski mediji ga žele i dokumentarno ugostiti.

Mario Mandarić, Omišanin, iako mlad, već je vrhunski kuhar. Proputovao dobar dio svijeta, a na Tajlandu je nekoliko mjeseci s prijateljem iz Aljaske jako uspješno vodio restoran, i to poprilično daleko od svake civilizacije spremajući obroke (njih više vrsta). S obzirom na to da tamo nema ni struje, u pomoć su pristigli agregati koji su oživili restoransko ozračje s domaćim gostima.

Probali su oni i dalmatinska jela, specijalitete iz Francuske, potom sa sjevera Europe, priča nam Mario, koji je srednju školu završio u svom rodnom gradu, potom išao na specijalizaciju za kuhara, radio na brodovima i kruzerima, u Škotskoj, a ljeti se skrasi na nekom od sunčanih dalmatinskih otoka. Za sebe kaže da puno putuje, kao pravi pustolov i avanturist, te da ne namjerava stati i skrasiti se u jednom gradu. S obzirom na uspješnu ugostiteljsku tajlandsku priču, za njega su se zainteresirali vodeći ljudi iz dvije svjetske televizijske kuće koje bi snimale dokumentarnu emisiju.
Maria smo pozvali u studio Terracon TV-a i u dobrom raspoloženju porazgovarali o njegovim planovima, iskustvima s putovanja itd.


Video: Teo Peričić