Apolitični

Marina Dalmacija ugošćuje vrhunske umjetnike

Nova sezona Glazbenih večeri u sv. Donatu polako i sigurno stiže i do četvrtog koncerta koji će se održati u srijedu, 15. srpnja s početkom u 21 h. Ovim glazbenim događajem zadarski ljetni glazbeni festival izlazi iz središta grada i nakratko seli u marinu Dalmacija između Sukošana i Bibinja.

Novu lokaciju ozvučit će puhački ansambl BC BRASS sastavljen od pet vrhunskih glazbenika razasutih po orkestrima i muzičkim akademijama u cijelom području.
Trubači Vedran Kocelj i Mladen Đorđević, trombonist Marko Ilić, hornist Viktor Kirčenkov i tubist Krunoslav Babić glazbenici su na vodećim pozicijama Zagrebačke, Slovenske i Beogradske filharmonije i Simfonijskog orkestra HRT-a, a kritičari su jednoglasni kako zajedno sjajno zvuče i funkcioniraju. Navedeni umjetnici predstavit će sam vrh puhačkog komornog muziciranja s paletom klasičnih skladbi. Na njihovom programu nalaze se djela baroknog G. F. Händela, klasičnog W. A. Mozarta, zatim R. Wagnera, G. Rossinija, G. Puccinija i G. Verdija do suvremenijih komada H. de Coste, H. Arlena, Á. Piazzolle, S. Kompaneka i E. Crespa. Inače, ovaj glazbeni događaj otvara mogućnost i drugim umjetnicima, pjevačima, glazbenicima, glumcima za javni nastup u marini koja ovog ljeta postaje ne samo turističko, nautičko, već i glazbeno, kulturno mjesto gdje će se susresti brojni kulturni djelatnici i oni koji u sebi nose ljubav prema lijepom i kreativnom razmišljanju.

Spomenimo kako je BC BRASS jedan od čak dva puhačka ansambla na programu ovogodišnje sezone što upućuje na širenje festivalskog horizonta. I zato vas pozivamo na glazbeno i kulturno druženje u kojem se možete osvježiti pogotovo nakon vrućeg i sparnog dana, a dolaskom podržavate više od pola stoljeća dugu glazbenu tradiciju u samom srcu Dalmacije!

Više u kategoriji: Kultura; Glazba

Izvor i foto: Koncertni ured Zadar

D. Šabić, mag. nov.