Apolitični

Marina Dalmacija donosi romantične zvuke saksofona

Drugi ovogodišnji koncert u Marini Dalmacija u sklopu 56. Glazbenih večeri u Sv. Donatu održat će se večeras u 21 sat.

Virtuozni, muzikalni i mladi glazbenici, članovi kvarteta Ardemus koji su oduševili koncertom u crkvi sv. Donata, izvest će program sastavljen od djela Händela, Piazzole, Šostakoviča, Griega i drugih.

Marina Dalmacija promovira program u ponešto ležernijem ruhu koji će zasigurno oduševiti kreativnom snagom glazbenika koji intenzivno rade i stvaraju u Nizozemskoj.
Među njima je i Lovro Merčep, jedan od najistaknutijih mladih hrvatskih umjetnika na tom atraktivnom instrumentu.

Marina Dalmacija

Užitak u komornoj glazbi zagarantirat će i prostor u kojem će ona odzvanjati. Radi se o trijemu upravne zgrade koju je za Marinu projektirao ugledni hrvatski arhitekt i akademik, Zadranin Nikola Bašić. Gostujući umjetnici Glazbenih večeri u Sv. Donatu tamo su pronašli još jedan ambijentalno, vizualno i akustički atraktivan prostor. Senzibilitet vodstva Marine za klasičnu glazbu zaslužan je za ove koncerte koji se uistinu ne smiju propustiti. Glazbenici koji nastupaju unutar službenog programa u Marini Dalmacija izvode glazbu kojom intrigiraju široku publiku te se vještim i istančanim interpretacijama uvlače pod osunčanu kožu brojnih gostiju i tako promoviraju najstariji zadarski glazbeni festival.
1. 8., Marina Dalmacija, 21 h

Glazba u Marini
ARDEMUS, kvartet saksofona (Nizozemska)
Lisa Wyss – sopran saksofon
Lovro Merčep – alt saksofon
Jenita Veurink – tenor saksofon
Yo-yo Su – bariton saksofon

G. F. Händel, G. Lago, A. Piazzolla, P. Iturralde, F. Farkas, E. Grieg, D. Šostakovič

Ulaz na koncert je slobodan, dođite.