Apolitični

Marin Mamuza fotograf, redatelj i slavljenik

Rođen sam 15.9.1992. u Livnu, gdje sam odrastao i završio osnovnu i srednju školu. Fotograf sam po profesiji, ali me također izuzetno zanima film i pričanje priče pokretnim slikama. Iza sebe imam dvije samostalne izložbe, i nekoliko skupnih. Fotografije su mi objavljene u prvom Hrvatskom udžbeniku o fotografiji, te sam pobijedio na nekoliko fotografskih natječaja od čega bi istaknuo prošlogodišnju pobjedu na Pula Film festivalu, nagrada za najbolju fotografiju na temu „Pula grad filma”, te prošlogodišnju pobjedu na Foto Danima Mladih, gdje sam ujedno ove godine bio član stručnog žirija.

Što se tiče autorskih filmova, imam snimljena 3 kratka igrana filma, od kojih bi istaknuo „Vukovi s Markova trga” za koji sam dobio nagradu publike na „Jameson Done in 60 seconds” (remake poznatih filmova u jednoj minuti). Trenutno radim na svom prvom dugometražnom scenariju „Ljepotica bez miraza”.Trenutno sam službeni fotograf serije „Crno Bijeli Svijet” produkcije Interfilma i HRT.

Stručni sam urednik portala Foto Dani Mladih http://fotodanimladih.com.hr/

2011. Bio sam član žirija salona odbijenih na Danima Hrvatskog Filma Uz film i fotografiju, bavim se i glazbom. Obožavam se družiti sa ljudima i izmjenjivati iskustva, upoznavati nove ljude i putovati. Volim slušati i pričati viceve. Ova zanimljiva biografija mladog, ambicioznog, nadasve nadarenog i umjetnički raspoloženog  čovjeka potaknula nas otići do  Livna i posjetiti Marina.

To smo uradili  sinoć prilikom njegovog  službenog predstavljanja  kratkog igranog filma „312 milja za jedan osmijeh“ u kongresnoj sali  poslovnog centra Forum. Dvorana  potpuno ispunjena, prijateljima, umjetnicima, poslovnim ljudima, a posebno sretni uz našeg sugovornika bili su njegovi roditelji koji nisu krili zadovoljstvo   uz pokoju suzu radosnicu.

Evo što nam je po završetku promocije kazao najbolji mladi fotograf Hrvatske,  sada već  kao redatelj i scenarista kratkih filmova Marin Mamuza kojeg  sigurno očekuje sjajna umjetnička  i filmska budućnost.

Foto: Facebook

Više u kategoriji: Kultura, Osobe

D. Šabić, mag.nov.