Apolitični

Marin Limić nastupa na Manastirinama u Saloni

 

Večeras u 21 h opustite se na koncertu pijanista Marina Limića.

Salona, točnije Manastirine, lokacija su glazbenog događanja koje Marin priredi za Solinjane svake druge godine. Lokacija na kojoj će vas počastiti izvedbom večeras ujedno je bila i prva lokacija na kojoj je Marin Limić svirao u vremenu dok je bio student Glazbene akademije u Kӧlnu. Izvodit će djela baroknih skladatelja, a među njima, kako pretpostavljamo, bit će zastupljene slijedeće skladbe:

Ludwig van Beethoven: Sonata u E-molu op. 90
Mit Lebhaftigkeit und durchaus mit Empfindung und Ausdruck
Nicht zu geschwind und sehr singbar vorgetragen
Bedrich Smetana: Polka u A-duru
Frederic Chopin: Balada u As-duru op. 58
Franz Liszt: Ženevska zvona/nokturno
Boris Papandopulo: Scherzo fantastico
Marin Limić jr.: Komad s dva trija op. 17
Tri preludija op. 2
Slobodno i stalno
Zaigrano pa ozbiljno
Tajanstveno
Tokata op. 33

Marin je posjetio Terraconov salon kulture, intervjuirali smo ga, a razlog njegovog dolaska bio je upravo koncert koji je održao u Trogiru u srpnju. Više o Marinu, kao i o njegovim ljetnim koncertima koje je održao i koje planira održati doznajte iz videa u prilogu.

Biografija Marin Limić

Marin Limić rođen je 1985. godine. Pijanistička znanja usvajao je tijekom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja u splitskoj Glazbenoj školi Josipa Hatzea pod mentorstvom koncertne pijanistice i pedagoginje Jadranke Garin. Svoje školovanje nastavio je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi Đorđa Stanettija i Lovre Pogorelića kada je zapažen od uglednog pedagoga ruske pijanističke škole Arba Valdme na čiji prijedlog odlazi u Köln gdje 2010. g. stječe diplomu pijanista pri „Hochschule für Musik” u klasi Arba Valdme.
Tijekom obrazovanja kontinuirano je obogaćivao svoj repertoar pa se može pohvaliti opsežnim glazbenim repertoarom koji osvaja publiku.
Solističkim recitalima izvedenim u Bechstein Centrumu u Kӧlnu (2008.), u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu (2011.) te na međunarodnoj manifestaciji Mostarsko proljeće (2012.) postigao je izniman uspjeh izvodeći glazbeni repertoar koji krase djela velikana svjetske glazbe: Sergeja Sergejeviča Prokofjeva, Albana Berga, Josepha Haydna, Wolfganga Amadeusa Mozarta i Ludwig van Beethovena, preko Frédérica Françoisa Chopina, Franza Liszta, Achille-Claudea Debussyja, Joseph-Mauricea Ravela, Johann Sebastian Bacha i Giuseppea Domenica Scarlattija.

Više u kategoriji: glazba, život

Jelena Perko, mag. oec.