Apolitični

Marin Čilić – športaš godine, dokaz da se trud isplati…

Marin Čilić samozatajni je profesionalni tenisač. Nakon što je osvojio mnogima nedostižni, US Open 2014. godine, uz Sandru Perković, proglašen je najboljim športašem Hrvatske. Premda je deveti tenisač svijeta, ovo mu je prvi put da je postao najšportaš godine te tako ušao u povijest hrvatskog športa i mnogima postao idol i uzor, jer je pokazao da se trudom, zalaganjem i kvalitetnim načinom života može postati najboljim u zemlji, ali biti i među prvima u svijetu.
Podsjetimo, Čilić je osvajanjem Roland Garrosa postao prvi hrvatski tenisač koji je osvojio juniorski Grand Slam naslov u 21. stoljeću. Izdvajamo i senzacionalnu njegovu pobjedu 6:3, 1:6, 6:3 protiv tada 25. igrača na ATP listi, Rusa Andrejeva, na Zagreb ATP Indoorsu.

U seniorskoj konkurenciji prvi je ATP turnir osvojio u američkom New Havenu, 24. kolovoza 2008. Iste je godine ostvario i plasman u polufinale ATP turnira u švicarskom Gstaadu.
Sljedeća, 2009. godina, počela je sjajno za Čilića. Osvojio je ATP turnir u indijskom Chennaiju, potom u veljači osvaja i Zagreb ATP Indoors pobjedom u finalu protiv Marija Ančića. Navedena dva turnira uspješno je obranio u 2010. Godina 2013. počela je opet odlično, osvajanjem PBZ Zagreb Indoorsa pobjedom nad Jürgenom Melzerom. Slijedi određena prisilna pauza kada Čilić potvrđuje da mu je novi trener Goran Ivanišević. Tu godinu zavšio je na 33. mjestu.
Nakon upornog i vrlo profesionalnog rada s trenerom Ivaniševićem uslijedili su novi pozitivni rezultati i pobjede koje su kulminirale sjajnim nastupom u New Yorku, osvajanjem tog prestižnog turnira što mu je donijelo pomak na rang listi najboljih tenisača svijeta među prvih top 10.
Bravo Marine! Čestitamo ti od srca!

D. Šabić