Apolitični

Maraton lađarica na Neretvi, atrakcija za goste

Osim maratona lađa i brzinskih utrka koje organizira Udruga lađara Neretve, održava se još nekoliko natjecanja u utrci lađa koje organiziraju temeljne lađarske udruge, dok ULN pruža tehničku podršku, a jedno od njih je Maraton lađarica.


Maraton lađarica ovog tjedna pruža zadovoljstvo mnogima koji se i turistički nađu u dolini Neretve.


No, prije najave ukratko se prisjetimo da je nakon što su idejom i realizacijom Milojka Glasovića iz Opuzena održana prva dva maratona lađa 1998. godine i 1999. Godine pokrenuta inicijativa za osnivanje krovne udruge lađara koja bi objedinila sve neretvanske i van-neretvanske lađarske udruge i promovirala očuvanje neretvanske lađe kroz organizaciju natjecanja Maratona lađa. Udruga lađara Neretve osnovana je u travnju 2000. godine u Pločama. Cilj osnivanja, kako lađari vole kazati, jest očuvanje tradicije neretvanske lađe, promidžba športskih i kulturnih aktivnosti, turizma Neretve, kao i zaštita i očuvanje prirodnog okoliša.

Maraton lađarica


Među tim drugim utrkama svakako je interesantna i javnosti posebno zanimljiva utrka ovog četvrtka (11. kolovoza) 3. MARATON LAĐARICA od Opuzena do Metkovića (10 km).
Utrka ženskih lađarskih posada ima posebnu energiju i navijačko ozračje što je i za očekivati. Na cilju u Metkoviću najavljena je dodjela medalja najboljima, a a iza toga slijedi Noć lađara, zabavno-glazbena fešta na Trgu Kralja Tomislava .
Dođite, svi ste pozvani u Metković.