Apolitični

Manifestacija SOLIN WINTERfest 2017.

Manifestacija SOLIN WINTERfest 2017.
Zadovoljstvo nam je najaviti manifestaciju “SOLIN WINTERfest” koja će se održati od 14. siječnja do 14.veljače 2017. godine na području grada Solina u organizaciji TZ grada Solina, a u suradnji s Gradom Solinom.

Riječ je o projektu zimskog festivala koji se prvi puta organizira u Solinu, a koji kroz 4 različite teme prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima okolnih gradova, tako i turistima te kao najmlađi grad u RH ukazuje na važnost obitelji i života. Dakle osim edukacije svojih sugrađana (djece i odraslih) te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude van sezone i pozicionirane grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godinu, sukladno strateškim ciljevima razvoja turizma u RH.

Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, Gradskom knjižnicom Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj i ostalim dionicima u kulturi i turizmu grada Solina, a program se sastoji od 32 događanja (radionice, povijesne interpretacije, izložbe, tematski razgledi, Noć muzeja, Rock party, plesnjaci), koji će se održavati u zatvorenim prostorima grada Solina, od Gašpine mlinice, kuće Parać, Restorana Gašpić, hotela President, Javne ustanove u kulture Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, Gradske knjižnice Solin, Centra za djecu mlade i obitelj te športskih dvorana na području grada Solina.

Napominjemo, za sva događanja označena zvjezdicom potrebno se najaviti u TZ grada Solina tjedan dana prije početka održavanja događanja. Ukoliko se radi o djeci čiji je posjet već najavljen putem OŠ i vrtića, nije potrebna dodatna najava sudjelovanja u TZ Solin.

Ulaz na sva događanja slobodan!