Apolitični

Manifestacija „Romantika u Saloni” – u srpnju

 

Turistička zajednica grada Solina najavljuje manifestaciju „ROMANTIKA U SALONI koja će se održati već petu godinu zaredom 23. srpnja 2016. godine na prostoru antičke Salone, a čiji je cilj oživljavanje povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematske večeri kojom će se na kreativan način prikazati život u Saloni u antičko doba.

Ovom manifestacijom doprinosi se promidžbi antičke Salone, ali i unaprjeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji, posebno na lokalitetu Salona.
Organizatori sa zadovoljstvom ističu kako je spomenuta manifestacija dobitnik godišnje turističke nagrade „Simply the best 2013” (kristalne statue i zlatne povelje) koju su dodijelile UHPA i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Posebna priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u okviru poslovno turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku.

Program manifestacije:


„Večer antike” – amfiteatar 23. srpnja 2016. (subota) 21:00 h
Večer će započeti ulaskom cara Dioklecijana u amfiteatar, kojeg će već petu godinu zaredom utjeloviti g. Nato Pivalica, u pratnji carice Priske, rimske straže i gladijatora, uz zvukove bubnjeva. Nakon dolaska cara i carice na binu, posjetitelji će moći uživati u borbama gladijatora u izvedbi pulske udruge Spectacula Gladiatoria, u antičkim plesovima u izvedbi Devi Rani Najev te izvrsnom šou s vatrom u izvedbi Elsie Angeles Novaković, kao i nastupu Solinskih bubamaraca koji će u pretprogramu prije dolaska cara izvesti plesnu točku u antičkim togama.
Planiran je i sajam antičkih zanata koji će se postaviti na pretprostoru amfiteatra i koji će sadržavati prezentaciju raznih antičkih obrta i zanata (kovač, lončar, košačar, keramičar, tkalački stan, prodaja autohtonih proizvoda, radionica antičkih mozaika, otvorena restauratorska radionica, antičke frizure, antička jela, igra antičke trilje, luk i strijela, kamenoklesar, prodaja toga). Navedeni sajam moći će se razgledati od 20:30 do 22:30.
Romantični duh antičke večeri upotpunit će mnoštvo hostesa u togama s bakljama i rimska straža, a kao što smo najavili, biti će moguć besplatno razgledavanje Salone u pratnji turističkog vodiča s polaskom s Manastirina u 19:30.

Izvor i foto: TZG Solin (Jelena Stupalo)