Apolitični

Manifestacija „Noć šišmiša” u Skradinu

Nacionalni park Krka i grad Skradin i ove godine manifestacijom „Noć šišmiša” razbijaju svim prisutnima strah od ovih životinja kao i predrasude koje se vežu uz njihovo postojanje.

U subotu, 27. kolovoza, s početkom u 19 i 30 u mjestu Skradin započinje manifestacija „Noć šišmiša” koja kao i prethodnih godina, uz bogati program za djecu i odrasle, donosi edukativni i zabavni repertoar koji će zainteresirati sve prisutne te ih potaknuti na razmišljanje o ovim zanimljivim životinjicama na jedan drugačiji način.

Nacionalni park Krka i organizacija Javne ustanove i ove godine pripremili su zanimljivi program, a njegov početak biti će obilježen u 19.30 na skradinskom dječjem igralištu gdje će se održati brojne likovne radionice i igraonice koje za osnovni cilj postavljaju educiranje djece o šišmišima. Zabavni dio programa obilovat će igrama poput šišmiš olimpijade, potrage za šišmišima pomoću bat detektora te posjetu špilji dugonogog šišmiša i kućici za šišmiše.

„Noć šišmiša” u Skradinu

U 21 sat na Trgu Male Gospe u Skradinu, zagrebački Teatro Tirena na pozornici će izvesti predstavu „Avantura Vrećka i Smećaka” koja će zabaviti i djecu i odrasle. Osim zabavnog segmenta, predstava ima i edukativni element jer kroz humorističnu i duhovitu priču djecu osvještava o recikliranju kartonske ambalaže u kojoj se inače nalaze bezalkoholni napitci. Predstava je namijenjena za djecu od 4 do 8 godina.

Svrha obilježavanja manifestacije „Noć šišmiša” zamišljena je kao poticaj za razbijanje predrasuda o šišmišima koje su potekle iz narodni legendi. Potaknuti velikim brojem svojti šišmiša, čak njih 17, koje se nalaze na ovom području, iz Nacionalnog parka Krka smatraju da je potrebno probuditi svijest o dobrim kvalitetama ovih životinja, te o njihovoj ulozi u ekosustavu. Zanimljiva je i činjenica da je u Nacionalnom parku Krka zabilježena jedna od najvećih kolonija dugonogog šišmiša u Europi.

Posjetite Skradin i postanite i vi dio manifestacije „Noć šišmiša” te saznajte neke nove informacije ovoj zanimljivoj životinji.