Apolitični

Manifestacija Noć knjige održava se od 21. do 23. travnja

Manifestacija Noć knjige održat će se u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige od 21. do 23. travnja, najavila je Dobrila Zvonarek iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice na konferenciji za novinare u četvrtak u Gradskoj knjižnici u Zagrebu

Svečano otvorenje Noći knjige održat će se 21. travnja u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a tema manifestacije “Sanjaju li roboti električne knjige” propituje fenomen umjetne inteligencije, napomenula je Zvonarek.

Za ovogodišnju Noć knjige 2023. trenutno je 615 prijavljenih organizatora programa, od čega je 155 narodnih knjižnica s ograncima, 313 ustanova, dvjestotinjak škola i vrtića, rekla je Štalec Obradović te dodala da je trenutno prijavljeno 1100 programa i različitih akcija.

Istaknula je i da će se ove godine Noć knjige održati i u hrvatskim bolnicama te će se na pedijatrijskim odjelima čitati djeci. Uključili su se i mjesni odbori s kvartovskim programima, a programi će se održavati i za ljude u domovima za starije osobe, rekla je te dodala da u manifestaciji sudjeluju brojne udruge, kulturni centri i kafići.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay