Apolitični

Manifestacija i dernek „Ono što je nekad bilo” u Šestanovcu

U Šestanovcu, malom i lijepom mjestu Dalmatinske zagore ove nedjelje , 12. srpnja održat će se tradicionalna manifestacija i dernek „Ono što je nekad bilo”. Već osam godina Josip Ribičić okupljanja različite ljude ljude, kulturna društava, pučke pjevače, pjevače gange, rere i ojkavice, dok športski dio programa donosi susrete bikova, izložbu konja, magaraca, mazgi, životinja koji polako nestaju na ovim prostorima.
Pučka fešta „Ono što je nekad bilo” okuplja i zbližava poklonike tradicije i starih igara sa svrhom očuvanja kulturne baštine dalmatinskog zaleđa. Za ovu prigodnu manifestaciju priređen je novi namjenski teren za održavanje susreta, nova arena naziva „Bizonova arena” i to po imenu bika koji je godinama osvajao prva mjesta i pobjeđivao u susretima.
– Postoje još uvijek dobri ljudi koji uzgajaju bikove i druge domaće životinje, a prema njima imaju posebnu naklonost – naglasio nam je razgovoru Josip Ribičić, koji bez njihove potpore ove susrete i pučku svečanost ne bi mogao prirediti.

 

Nedjeljno poslijepodne provedite u slikovitom Šestanovcu, uz boje i nošnje kulturnih društava, pjevače starih napjeva, tradicijske igre i susrete bikova te drugih domaćih životinja. Program započinje već od 13:00 sati, a neće nedostajati domaćih dalmatinskih specijaliteta s ražnja, peke, janjetine i drugih slasnih zalogaja.

„Ono što je nekad bilo” neka, zahvaljujući vama, oživi i u nedjelju. Ugodna vam zabava.
Više u kategoriji: kultura
Foto: Josip Ribičić
D. Šabić , mag. nov.