Apolitični

Manchester City gradi svoj stadion Etihad i u metaversu

Svašta smo već vidjeti u metaversu – od umjetnina preko virtualnih kuća i brodova pa do prebacivanja društvenog života u takve virtualne svjetove. U budućnosti u metasvemiru moći ćemo ići i na – utakmice. Za početak bi fanovi Manchester Cityja trebali uživati u utakmicama svog omiljenog kluba na virtualnom stadionu na čijem se izgradnji/razvoju već radi.

Manchester City još je prošle godine raspisao natječaj za nove zaposlenike koji bi mogli prepoznati rastuće prilike unutar tržišta virtualne stvarnosti, a jedna od tih prilika trebao biti upravo stadion u metaversu. Na razvoju virtualnog Etihada surađivat će sa Sonyjem i njegovom podružnicom Hawk-Eye koja će, korištenjem naprednih tehnologija, mapirati ovaj stadion kako bi mogli napraviti njegovu vjernu kopiju u digitalnom svijetu.

Cilj ekipe iz Manchestera nije samo napraviti stadion u metaversu kako bi se mogli pohvaliti s njim, već vjeruju da bi se virtualni Etihad u različitim prigodama mogli napuniti do posljednjeg mjesta. City tako svojim fanovima (a na društvenim mrežama ih imaju na desetke milijuna) želi osigurati iskustvo uživanja u utakmicama iz vlastitog doma koje će biti što sličnije odlasku na pravi stadion.

Izvor: Sports Illustrated

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay