Apolitični

Mama zgrožena obimom i tehnološkom zahtjevnošću online nastave, sin doživio napad panike, a dobijeni tablet ne radi

U drugom tjednu online nastave javljaju se roditelji čiji su klinci pretrpani kompleksnim zadacima koje bi samostalno trebali rješavati.

Na to nam je prvo ukazala mama učenika petog razreda osnovne škole; Antonija Petričušić docentica je na Katedri za sociologiju Pravnog fakulteta u Zagrebu i, ukratko, zgrožena je obimom i tehnološkom zahtjevnošću online nastave.

“Moj je sin od svega ovoga u petak navečer doživio napad panike. Bilo ga je strašno gledati kako se boji i prestravljeno plače sat vremena”, kazala je Petričušić za Telegram.

Pokušala je, kaže, razrednici objasniti da djeca, kao ni njihovi roditelji, nisu informatički lumeni. “Upitajte Vaše dijete bi li ono bilo u stanju pratiti toliku količinu primljenih informacija, fajlova, word dokumenata, pa samostalno učiti i usvajati nova znanja i to još kroz ovu neintuitivnu i nejednostavu platformu Teams!?”, napisala je Petričušić razrednici.

Uz sve to, dodaje, tablet njenog sina, koji je dobio u sklopu programa Škola za život, ne radi. Na njemu se ne može ulogirati niti na Teams sustav, niti na Edmodo sustav.

Ističe, sin joj je posve apatičan i jučer joj je rekao da mu je potpuno svejedno hoće li pasti razred. “Ne želi raditi išta za školu. Ni molbe ni razgovor ne djeluju”, zaključuje Petričušić.

Cijeli članak možete pročitati na: telegram.hr

Foto: Pixabay