Apolitični

Malena Gradska Avantura

Jedan vrlo sunčani, vrlo inspirativni četvrtak nazvala sam najbolju prijateljicu i rekla joj, idemo na malenu avanturu. Spremila sam se, uzela fotoaparat i krenula do nje.
Odlučile smo krenuti u grad i pronaći njegove predivne, skrivene kvalitete. Ne govorim o Sv. Duji ili Dioklecijanovoj palači, govorim o malim mjestima koja alternativnim umovima mnogo znače. Našle smo se kraj đardina, upijajući prekrasnu auru jutarnje gužve flea marketa.
Nisam ni znala da ga imamo u Splitu tako da je moje iznenađenje bilo evidentno. Ovo mjesto je savršeni mix za svakoga kome su vintage svaštarije i stare ploče po povoljnim cijenama jedan od izvora osmijeha na licu. Ako pašete tom opisu, savjetujem da ovo mjesto posjetite i sami. Vidjeti ćete sve, od gramofonskih ploča do CD-ova, od odjeće do nakita, od starih knjiga i stripova do kuhinjskih pomagala i to sve začinjeno sa mnogo starih fotoaparata koji uz kojih desetak kuna mogu biti samo vaši.
Mjesto je nevjerojatno, pogotovo u ovo doba kada grad vrvi turistima voljni sviranja gitare u hladu i pomaganju gradnji atmosfere. Provele smo zanimljivih sat vremena vrebajući ploče, čitajući knjige, gledajući figurice i slušajući prekrasne pjesme odmarajućih turista.

Kroz šetnju gradom naišle smo na mini sajam umjetničkih radova, koji je unatoč gužvi i vrućini uspio ostaviti svoj značajni, kreativni pečat.

Nakon nekoliko sati šetanja, odlučile smo sjesti u jedan od po mom mišljenju, najljepših kafića, sakrivenog od ljudi i umarajućeg sunca i uhvatile se u priču gdje će naša sljedeća malena gradska avantura biti.

   

   

Više u kategoriji: Vijesti čitatelja

Tekst i fotografije: Sara Buljan