Apolitični

MALEK izdao novi singl „Vjetar”

Pjesma je nastala 2008. godine iz razdoblja suradnje s kolegom Markom Prosolijem, koji potpisuje glazbu, a MALEK tekst pjesme. Danas, osam godina kasnije, pjesma je ugledala svjetlo dana pod aranžerskom i producentskom palicom Filipa Gjuda, nagrađivanoga glazbenika koji surađuje s mnogim vrsnim glazbenim imenima: Antom Gelom, Terezom Kesovijom, The Frajle…
MALEK o singlu Vjetar kaže:
Pjesma „Vjetar” govori o pokušavanju razumijevanja osobe koja je prevrtljiva, koja jedno misli, drugo govori, a treće radi, koja nešto kaže, a već kroz kratko vrijeme tvrdi suprotno te na koju čovjek ne može računati, niti joj vjerovati. Kako sam osoba koja drži do svoje i tuđe riječi, pjesmom sam želio izraziti svoje nerazumijevanje osoba koje ne drže do svoje riječi. Pjesma izvorno uopće nije nastala iz ljubavne situacije, ali mi je drago da je publika doživljava i na taj način, što govori kako će se mnogi moći poistovjetiti s temom pjesme.
MALEKov rad i novi singl podržao je jedinstveni Jacques Houdek sljedećim riječima:
– MALEKov rad pratim već neko vrijeme i sviđa mi se kako razmišlja o glazbi. Osobito volim to što svakim svojim novim uratkom pomakne neke svoje vlastite granice, a to je ono što bi svaki glazbenik trebao nastojati činiti! Njegov aktualni singl „Vjetar” pjesma je intrigantnog naziva, interesantnog teksta i melodije, izvrsno upakirana, producirana s rockerskim prizvukom, a i MALEKov glas se doima drugačijim – urbaniji je, svježiji, a interpretacija modernija nego do sada. Čestitam i dajem vjetar u leđa!
Podrška je stigla i od strane vrhunske mlade pjevačice Ivane Marić:
MALEK je najbolji primjer glazbenika koji radi ono što voli zato što VOLI. Bez skrivenih namjera, bez „estradnog sindroma” i lažne skromnosti. Sličnih smo životnih afiniteta i glazbenog ukusa. Osjećam da ga razumijem i iznimno cijenim njegovo kantautorstvo. Ne podliježe trendovima i nepisanim pravilima uspjeha. On je jedan neobično običan čovjek, osjećajan muškarac i iskren interpretator. Vjerujem da je „Vjetar” jedna od mnogih stepenica ka vrhu.
Od srca, Ivana Marić
Podsjetimo, MALEK je od najranije dobi pokazivao veliku ljubav prema glazbi. Tijekom osnovne škole upisuje i osnovnu glazbenu školu u kojoj pohađa satove glasovira. Po završetku studija upisuje privatnu školu solo pjevanja u kojoj, uz tehniku, pohađa i satove solfeggia, korepeticije te višeglasnog pjevanja. Tijekom školovanja nastupa u klubovima (Soba, Sax, Retro, Kopriva) i kazalištu (teatar Ludens). Vodeći se tezom da se kontinuirano valja usavršavati, pohađa edukacijske programe vrhunskih inozemnih vokalnih mentora Lise Popeil i Guillerma Rozenthulera te upisuje i uspješno završava Master Class suvremenoga pjevanja by Jacques Houdek u Akademiji glazbene produkcije u Zagrebu. Bliski susret sa svijetom showbizza iskusio je tijekom rada u timu jednog od najvećih hrvatskih estradnih zvijezda, Tonyja Cetinskog. Uz Tonyja je imao priliku upoznati hrvatski glazbeni svijet iz drugoga kuta te iza svjetala pozornica. Osim ljubavi prema pjevanju i pisanju pjesama, MALEK gaji ljubav prema snimanju videa, montaži, fotografiji i slikarstvu.


Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: malek.com.hr
D. Šabić, mag. nov.