Apolitični

Mala Floramye u splitskoj nacionalnoj kazališnoj kući

Mala Floramye u splitskoj nacionalnoj kazališnoj kući

Konac 2016. godine u HNK-u Split obilježit će ovaj zaštitni znak našeg grada, upisan u naše kolektivno svjesno i nesvjesno, s nezaboravnim likovima i osebujnom glazbom koju svi imamo u uhu.

Još jednom će oživjeti njen mediteranski kolorit u srazu s ritmovima koji svjedoče o kraju jednog i dolasku drugog vremena, zajedno s melodramskim zapletom i nizom komičnih situacija, gradeći sliku grada koji se mijenja, svijeta koji iz doba nevinosti ratom prelazi u doba potrošnje i pojedinca koji se ne može promijeniti pa zauvijek ostaje original.

Mala Floramye u splitskoj nacionalnoj kazališnoj kući


Mala Floramye – posveta iščezlom vremenu i duhu
Slijedeći izvorne zamisli i skice maestra Ive Tijardovića, stvaramo Malu Floramye kao posvetu jednom iščezlom vremenu i duhu, istovremeno se obraćajući suvremenosti i novim generacijama pitanjem: ima li mjesta ljubavi i poštovanju naših različitosti u kovitlacu karnevala anakronizma, politike i konzumerizma? Napisao je kroz najavu splitski intendant Goran Golovko za operu koja će se izvesti 3. prosinaca u splitskoj nacionalnoj kazališnoj kući.

Na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu kako biste uživali u opernoj izvedbi povodom završetka još jedne splitske kazališne godine.