Apolitični

Maksim Mrvica – „maksimalno“ prepoznatljiv u svijetu

Maksim Mrvica, poznat diljem svijeta kao klavirski virtuoz, vrhunski umjetnik koji svojim izvedbama i prepoznatljivim izgledom osvaja glazbenu scenu, na oduševljenje brojnih poklonika, u sklopu svoje svjetske klasične koncertne turneje nastupit će i u Hrvatskoj i Sloveniji.

Nedavno se vratio s vrlo uspješne ruske turneje te svoje poklonike nastavlja zabavljati na još tri koncerta u Čakovcu, Mariboru i Zadru. Na ovoj će turneji izvoditi, ističe za medije, klasična djela skladatelja poput Musorgskog, Liszta, Chopina, Skrjabina, te svoje najpoznatije obrade pjesama Bohemian Rhapsody, Godfather itd.
Maksim je sjajno unovčio svoju glazbenu karijeru. Naime, prodao je preko 4 milijuna primjeraka svojih albuma, a njegov sada već povijesni album „Piano Player“ može se pohvaliti zlatnom pločom u Maleziji, Kini i Indoneziji, platinastom na Tajvanu, u Singapuru i Hrvatskoj, te dvostruko platinastom u Hong Kongu. Uz koncertne nastupe, promocije i službena snimanja trenutno promovira novi album „Mezzo e Mezzo“.

Jedan od rijetkih u svijetu s velikim talentom, specifičnim nastupom i posebnim izgledom, ovaj Šibenčanin uspio je klasiku približiti mlađim generacijama, te je danas podjednako miljenik šarolike publike. U glazbenom svijetu za njega možemo s ponosom kazati kako je postao pravi promotor klasične glazbene umjetnosti. Ne treba govoriti koliko je Maksimov doprinos hrvatskoj glazbi važan.
I zato se i vi maksimalno potrudite pri kraju lipnja posjetiti zadarski Trg pet bunara i u utorak u 21:30, u okviru zadarskog kulturnog ljeta, pozdravite na koncertu samozatajnog Šibenčanina, glazbenog velikana Maksima Mrvicu.

Više u kategoriji: Glazba

Foto: zadar.travel

D. Šabić, mag. nov.