Apolitični

Makarsku vole domaći i strani gosti

Ova turistička godina posebno će biti pamtljiva za sve u Makarskoj, jer su ovaj turistički raj prepoznali u velikom broju strani, ali i domaći gosti. I u sljedeća dva mjeseca makarsko kulturno ljeto ima što za reći, pa smo zamolili direktora Turističke zajednice Makarske, gosp. Tonća Lalića, da nam kaže nešto više o tome:
Gosp Lalić, kao prvi turistički djelatnik Makarske, kako ste zadovoljni dosadašnjim tijekom turističke sezone?
– TZ Makarska je izuzetno zadovoljna dosadašnjim tijekom ljeta. Tijekom ovog tjedna ostvarit ćemo 1 000 000 noćenja, pa će i ova sezona, kako stoje stvari, biti rekordna. Po riječima direktora hotelskih kuća rujan, pa i dio listopada su odlično popunjeni, pa se očekuje i odlična podsezona u Makarskoj. Lijepo vrijeme koje traje cijelu sezonu zasigurno je doprinijelo ovim rekordnim ostvarenjima, a mi smo se potrudili da svaki gost pronađe nešto za sebe. Organizirali smo brojne kulturne, sportske i zabavne manifestacije, pa smo od svibnja do konca kolovoza imali preko stotinu raznih koncerata, športskih susreta, turnira, predstava i ostalih stvari. Makarska je imala ove godine i brojne festivale koji su privukli veliki broj gostiju. To su: Festival vina (Wine expo), Festival dokumentarnog filma „Dokuma”, Festival klapa uz mandoline i gitare, Festival stripa „Mafest”, međunarodni moto susreti, biciklijada, međunarodni kamp rukometnih vratara, etno festival, ljetni karneval, jazz festival i brojne druge manifestacije.

 

 

I kroz sljedeća dva mjeseca želite u okviru makarskog ljeta oraspoložiti domaće i strane goste koji su prepoznali kvalitetu turističke ponude ovog grada i Makarske rivijere.

– Od većih manifestacija u rujnu imamo 2. festival ribe 10. i 11. rujna; 18. rujna je proslava dana HRM i u sklopu toga uprizorenje bitke kod Makarske koja se dogodila 887. godine, a 19. i 20. rujna je Ma Travel Fest…
Dakle, trudimo se privući što više gostiju i u podsezoni kao i u predsezoni. Želimo gostima koji tu dođu ponuditi nešto više od samog sunca i mora.
Više u kategoriji: Turizam
Foto: makarska-info.hr
D. Šabić, mag. nov.